Directly go to the content

Tietosuojaseloste Dokteronline

Tätä tietosuojaselostetta muokattiin viimeksi 23. tammikuuta 2024.

Tämä tietosuojaseloste selittää, kuinka eMedvertise N.V., joka käyttää toiminimeä Dokteronline, osoitteessa Mahaaiweg 6, Willemstad, Curaçao (Alankomaiden kuningaskunta) sijaitseva osakeyhtiö (rekisteröity kaupparekisteriin numerolla 108686) kerää ja käsittelee (erityisiä) henkilötietojasi.

Johdanto

Dokteronline käsittelee arkaluonteisia tietoja eli henkilötietoja. Dokteronline katsoo henkilötietojen huolellisen käsittelyn olevan erittäin tärkeää. Sen vuoksi käsittelemme ja suojaamme henkilötietoja huolellisesti.

Huolimatta siitä, että Dokteronline sijaitsee Euroopan unionin ulkopuolella, noudatamme (sovellettavissa olevaa) eurooppalaista tietosuojalainsäädäntöä henkilötietoja käsitellessämme. Se tarkoittaa mm. että:

  • ilmoitamme tässä tietosuojaselosteessa selvästi, mihin tarkoituksiin ja millä perustein käsittelemme henkilötietoja
  • rajoitamme henkilötietojen keräämisen vain laillisin perustein välttämättömiin henkilötietoihin
  • pyydämme ensin sinun nimenomaisen lupasi käsitellä henkilötietojasi tapauksissa, joissa suostumuksesi vaaditaan
  • noudatamme asiaankuuluvia tietoturvatoimia suojataksemme henkilötietojasi ja vaadimme saman muilta osapuolilta, jota käsittelevät henkilötietojasi puolestamme
  • kunnioitamme oikeuttasi antaa henkilötietojasi tarkastettavaksi ja saada henkilötietosi pyynnöstäsi oikaistuksi, poistetuksi tai siirretyksi, samoin kuin oikeuttasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja oikeuttasi rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.

Dokteronline on vastuussa tietojen käsittelystä. Tässä tietosuojaselosteessa selitämme, mitä henkilötietoja keräämme ja mihin tarkoituksiin käytämme niitä. Suosittelemme, että luet tämän selosteen huolellisesti.

Henkilötiedot ja käsittelytarkoitukset

Keräämme ja käsittelemme seuraavia tietoja:

Sinun antamasi tiedot.
Nämä ovat tietoja, jotka annat täyttäessäsi lomakkeita verkkosivuillamme www.dokteronline.com (”verkkosivu”), tai kun otat meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai muilla tavoin. Näitä ovat esimerkiksi tiedot, jotka annat rekisteröityessäsi uutiskirjeeseemme, luodessasi tilin, tehdessäsi tilauksen, ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluun tai osallistumalla muilla (interaktiivisilla) tavoilla verkkosivuihimme. Käsittelemme esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • nimi ja osoite
  • puhelinnumero
  • laskutus- ja/tai toimitusosoite
  • sähköpostiosoite
  • maksutiedot (tilinumero/luottokortin tiedot)
  • sukupuoli
  • syntymäpäivä
  • tekniset tiedot, kuten IP-osoite
  • lääketieteelliset tiedot (reseptit).

Näitä tietoja käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • myöntämään käyttöoikeus verkkosivun ja henkilökohtaisen verkkosivujen tilisi käyttöön
  • luomaan tili, tarjoamaan palveluita ja olemaan yhteydessä kanssasi
  • tiedottamaan sinulle (digitaalisesti) verkkoterveyspalveluja koskevista ja niihin liittyvistä aiheista
  • tiedottamaan sinulle palvelujemme muutoksista tai lääkäreiden ja/tai apteekkien tarjoamista palveluista
  • järjestämään, käsittelemään ja tarkistamaan tilaus, jonka olet tehnyt sivuillamme. Tarvittaessa tietoja käytetään henkilöllisyystarkistuksen suorittamiseen.

Sinun antamasi erityiset henkilötiedot.
Nämä ovat tietoja, jotka annat täyttäessäsi lomakkeita verkkosivullamme tai kun otat meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai muilla tavoin. Luovutat erityisiä henkilötietoja myös täyttäessäsi lääketieteellisen kyselyn. Erityisiin henkilötietoihin sisältyvät terveydentilaa ja terveydellistä taustaa koskevat tiedot ja/tai sukupuolielämää koskevat tiedot. Keräämme näitä tietoja yksinomaan lääkäreitä ja/tai apteekkeja varten.

Näitä tietoja käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • mahdollistamaan yhteistyökumppaneinamme toimivia itsenäisiä lääkäreitä tarjoamaan sinulle pyynnöstäsi verkkokonsultaation
  • mahdollistamaan yhteistyökumppaneinamme toimivia itsenäisiä apteekkeja myymään ja toimittamaan tiettyjä lääkinnällisiä tuotteita sinulle pyynnöstäsi.

Tiedot, joita keräämme sinusta.
Nämä ovat tietoja, jota keräämme sinusta, kun vierailet verkkosivuillamme. Tarvittaessa tämä tehdään vasta sen jälkeen, kun olet antanut siihen luvan esimerkiksi hyväksymällä evästeet. Kerättyihin tietoihin sisältyvät tekniset tiedot kuten IP-osoitteesi, kirjautumistietosi, selaintyyppi ja -versio, selaimen lisäosan tyyppi ja versio, käyttöjärjestelmä ja alusta, vierailuusi liittyvät tiedot, kuten verkkosivustomme sivut, joilla vierailit (mukaan lukien käyttämäsi aika, päiväys ja kellonaika), katsellut tuotteet, tiedot sivulla tehdyistä toimista (esim. vieritys, napsauttelu, hiiren pitäminen tekstin yläpuolella) ja puhelinnumero, josta soitettiin asiakaspalveluumme.

Näitä tietoja käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • verkkosivumme hallintaan ja sisäisiin toimiin, kuten ongelmien ratkaisuun, tietojen analysointiin, testaukseen, tutkimukseen ja tilastollisiin ja tutkimustarkoituksiin
  • verkkosivumme parantamiseen, mihin sisältyy sen sisällön esittäminen sinulle ja tietokoneellesi tehokkaimmalla tavalla
  • mahdollistamaan verkkosivumme ja/tai palvelumme interaktiivisten toimintojen käyttö
  • takaamaan verkkosivumme tietoturvallisuus
  • tarjoamaan sinulle oleellisia tietoja ja mittaamaan niiden tehokkuus
  • tarjoamaan sinulle ja muille verkkosivujen käyttäjille ehdotuksia jasuosituksia tuotteista tai palveluista, jotka saattavat olla kiinnostavia.

Tiedot, jotka saamme muista lähteistä.
Nämä ovat tietoja, jotka vastaanotamme sinusta valikoiduilta kolmansilta osapuolilta (esim. liikekumppaneilta, teknisten, maksu- ja jakelupalvelualojen kumppaneilta, mainosverkostoilta, analyysipalvelujen, hakutietojen ja henkilöllisyystarkistusten tarjoajilta ja luottotietotoimistoilta).

Näitä tietoja käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • linkittämään nämä tiedot sinun antamiisi tietoihin ja sinusta keräämiimme tietoihin. Näitä tietoja ja yhdistettyjä tietoja voidaan käyttää yllä mainittuihin tarkoituksiin.

Tietojenkäsittelyn perusteet

Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi Dokteronline-tilauksen tekemisen ja/tai toteuttamisen yhteydessä lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (esim. henkilöllisyytesi tarkistamiseksi), sinun elintärkeän etusi ja/tai oikeutetun liiketoimintaintamme suojaamiseksi. Jos yllä mainitut perusteet eivät koske sinua, pyydämme sinulta nimenomaisen suostumuksen tietojesi käsittelyyn. Pyydämme aina lupaasi erityisten henkilötietojesi käsittelyyn.

Tarjoaminen kolmansille osapuolille
Tarjoamme tietojasi kolmansille osapuolille (”käsittelijät”) ja yrityksille, jotka ovat sidoksissa Dokteronlineen oikeuksien ja velvollisuuksien järjestämiseksi, ohjaamiseksi ja valvomiseksi mukaan lukien palvelut ja maksut, jotka syntyvät sinun kanssa solmitusta sopimuksesta. Olemme solmineet sopimukset edellä mainittujen kolmansien osapuolten kanssa. Sopimuksissa takaamme, että myös kyseisten kolmansien osapuolten suorittama tietojen käsittely täyttää sovellettavissa olevan yksityisyydensuojan vaatimukset. Lisäksi Dokteronline tarjoaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille usein markkinointitarkoituksiin. Teemme näin ainoastaan sinun nimenomaisella suostumuksellasi.

Yhteistyökumppaneinamme toimivat lääkärit ja apteekit suorittavat työnsä itsenäisesti suhteessa Dokteronlineen ja ilman, että Dokteronline on millään tavoin vastuussa tarjottujen palvelujen ja/tai toimitettujen tuotteiden luonteesta ja/tai laadusta. Pyydettyjen verkkokonsultaatioiden ja/tai tuotteiden takia Dokteronline kerää lääketieteellisiä ja muita henkilötietojasi lääkäreiden ja/tai apteekkien käyttöön. Nämä tiedot sijaitsevat tietoturvallisessa ympäristössä Dokteronlinen palvelimilla. Dokteronlinen työntekijät eivät pääse käsiksi näihin lääketieteellisiin tietoihin. Henkilötietosi ja terveydentilaa ja terveydellistä taustaa koskevat tietosi ovat ainoastaan niiden lääkäreiden ja apteekkien käytettävissä, jotka ovat itsenäisesti vastuussa tietojen käsittelystä. Olemme solmineet sopimukset näiden lääkärien ja apteekkien kanssa yksityisyyden suojasi ja muiden oikeuksiesi takaamiseksi. Lääketieteellisiä tietojasi ei luovuteta millekään kolmansille osapuolille.

Uutiskirje
Tarjoamme uutiskirjeen, jolla haluamme tiedottaa kiinnostuneille osapuolille verkkoterveyspalveluista laajassa merkityksessä ja/tai palveluistamme. Voit tilata uutiskirjeen verkkosivuillamme. Uutiskirje saattaa sisältää erityisesti sinulle kohdistettuja tietoja (esimerkiksi profiloinnin avulla). Kukin uutiskirje sisältää linkin, josta voit lopettaa tilauksen.

Palveluviesti
Käyttäessäsi palveluitamme sähköpostiosoitteesi lisätään automaattisesti yhteystietoluetteloon, niin että voimme lähettää sähköpostitse palveluviestin solmimamme sopimuksen (”tilaus”) puitteissa koskien tilauksen statusta ja verkkosivumme ja palvelujemme muutoksia ja ongelmia. Lisäksi voimme lähettää sinulle tietoja sivultamme tekemiisi tilauksiin liittyen. Voit lopettaa näiden palveluviestien tilauksen valitsemalla kussakin viestissä olevan tilausten peruutuslinkin.

Puhelinyhteydenotto
Dokteronline käyttää puhelinnumeroasi ottaakseen sinuun tarvittaessa yhteyttä, jos tekemääsi tilausta koskien on kysymyksiä tai päivityksiä. Dokteronline saattaa ottaa sinun yhteyttä puhelimitse myös koskien Dokteronlinen tarjoamia palveluja. Otamme sinuun puhelimitse yhteyttä vain, jos olet nimenomaisesti antanut siihen luvan luodessasi tilisi. Jokaisen puhelinkeskustelun aikana voit vastustaa, että sinuun otetaan yhteyttä puhelimitse ja peruuttaa aiemmin antamasi suostumuksesi.

Julkaisu
Emme julkaise (henkilö)tietojasi.

Siirto EU:n ulkopuolisiin maihin
Dokteronlinella on maailmanlaajuinen tekninen infrastruktuuri. Vaikka Dokteronline pyrkii välttämään tätä mahdollisuuksien mukaan, (henkilö)tietojasi saatetaan siirtää Euroopan unionin ulkopuolisiin maihin, joissa yksityisyyden suojaa koskevat säännökset eivät välttämättä tarjoa samantasoista suojaa kuin Euroopan unionissa. Esimerkki tästä on Google Analyticsin tai Amazonin pilvipalvelujen käyttö, jotka saattavat siirtää tietosi Yhdysvaltoihin tai tallettaa tietojasi Yhdysvalloissa. Täten suostut, siltä osin kuin suostumuksesi vaaditaan, (henkilö)tietojesi siirtoon Yhdysvaltoihin ja muihin Euroopan unionin ulkopuolisiin maihin. Tällaisissa tapauksissa Dokteronline ryhtyy asianmukaisiin toimenpiteisiin, jotka ovat kohtuudella välttämättömiä sen varmistamiseksi, että tietojasi suojataan mahdollisimman hyvin, kuten tekemällä asianomaisten yritysten kanssa mallisopimuksia, jotka sisältävät selkeät sopimukset henkilötietojesi käytöstä ja turvallisuudesta.

Klarna-maksumenetelmä
Klarna on maksumenetelmä. Klarna saattaa suorittaa luottotietojen tarkistuksen, jota varten käsitellään henkilötietoja. Klarnan tiedot ovat: Klarna Bank AB, rekisterinumero 556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi.

Tietoturva

Noudatamme tietoturvatoimenpiteitä henkilötietojen väärinkäytön ja laittoman käytön rajoittamiseksi. Erityisesti teemme seuraavat toimenpiteet:

  • henkilötietoihin käsiksi pääsy on suojattu käyttäjänimellä ja salasanalla 
  • tietoja säilytetään niiden vastaanottamisen jälkeen erillisessä, suojatussa järjestelmässä
  • toteutamme fyysisiä toimenpiteitä niiden järjestelmien suojaamiseksi, joihin henkilötietoja tallennetaan
  • teknisten laitteiden ja infrastruktuurin toimittajamme noudattavat sovellettavia ISO-standardeja, kuten ISO-27002-standardia
  • käytämme tietoturvallisia yhteyksiä (Secure Sockets Layer tai SSL), jotka suojaavat kaikkia sinun ja verkkosivumme välisiä tietoja syöttäessäsi henkilötietojasi.

Säilytysajat ja tilin poistaminen

Yllä kuvatut henkilötiedot säilytetään niin kauan kuin tilisi on aktiivinen. Dokteronline poistaa tilisi ja siihen liittyvät henkilötiedot, jos tilillesi ei ole kirjauduttu neljään vuoteen tai jos on kulunut neljä vuotta siitä, kun viimeksi teit tilauksen Dokteronlinen kautta. Tiettyjä henkilötietoja säilytetään kuitenkin pidempään, jos siihen on laillinen velvoite (kuten maksutietojen verotuksellinen säilyttäminen vähintään seitsemän vuoden ajan ja lääketieteellisten tietojen osalta vähintään 15 vuoden ajan).

Oikeutesi

Oikeus tietoihisi pääsyyn, niiden korjaamiseen ja poistamiseen
Dokteronline voi niin halutessasi tarjota sinulle yleiskatsauksen tiedossamme olevista henkilötiedoistasi (GDPR:n artikla 15). Suurinta osaa näistä tiedoista on mahdollista katsella My Dokteronline -tilisi välityksellä. Jos tiedot ovat virheelliset tai epätäydelliset, korjaamme tai täydennämme tiedot pyynnöstäsi (GDPR:n artikla 16). 

Sinulla on myös oikeus poistattaa henkilötietosi (”oikeus tulla unohdetuksi”, GDPR:n artikla 17). Tässä tapauksessa tilisi ja kaikki siihen liittyvät henkilötiedot (lain sallimassa laajuudessa) poistetaan pysyvästi tai muutetaan tunnistamattomiksi.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Jos olet ilmoittanut meille, että henkilötietosi ovat epätarkkoja tai epätäydellisiä, voit pyytää meitä rajoittamaan käsittelyä niin kauan kuin käsittelemme pyyntöäsi (GDPR:n artikla 18). Voit myös pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä, jos olet sitä mieltä, että käsittelemme tietojasi laittomasti tai emme enää tarvitse henkilötietojasi käsittelyä varten tai jos olet vastustanut niiden käsittelyä. Vastaanotettuamme rajoituspyyntösi käsittelemme tietojasi vasta saatuamme siihen lupasi tai tärkeistä syistä (kuten oikeudenkäynnissä).

Oikeus tietojen siirrettävyyteen
Sinulla on oikeus tietojen siirrettävyyteen. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oikeus saada meille ilmoittamasi henkilötiedot käyttökelpoisessa muodossa (GDPR:n artikla 20). Dokteronline lähettää tietosi XML-muodossa.

Oikeus vastustaa
Jos et hyväksy tiettyä tietojesi käsittelyä − mukaan lukien esimerkiksi henkilötietojesi automaattinen käsittely (”profilointi”) suoramarkkinointitarkoituksiin − voit vastustaa sitä milloin tahansa (GDPR:n artikla 21).

Oikeus peruuttaa aiemmin antamasi suostumus
Jos olet antanut meille luvan henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa (GDPR:n 13 artiklan 2 kohdan c alakohta). Voit myös peruuttaa suostumuksesi markkinointiviestien lähettämiseen tai vastustaa sitä milloin tahansa. 

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
Sinulla on oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle (GDPR:n artikla 77). Dokteronlinea koskien tämä on Hollannin tietosuojaviranomainen (Autoriteit Persoonsgegevens). Voit tehdä valituksen tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi. Voit tietysti aina lähettää valituksesi ensin meille. Jos haluat tehdä valituksen, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme.

 
Ota yhteyttä
Voit käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi ja muita sovellettavien tietosuojalakien mukaisia oikeuksiasi lähettämällä pyynnön osoitteeseen [email protected]. Vastaamme pyyntöösi mahdollisimman pian ja joka tapauksessa neljän viikon kuluessa.
 
Voit myös käyttää oikeuttasi tulla unohdetuksi ja oikeuttasi tietojen siirrettävyyteen oman Dokteronline-tilisi välityksellä. 

Jos sinulla on kysyttävää, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen lopusta.

Raportointi vaaratilanteista, tietoturvaloukkauksista ja tietovuodoista
Jos henkilötietosi on suojaustoimenpiteistä huolimatta murrettu tai epäilemme, että ne ovat joutuneet rikkomuksen kohteeksi, ilmoitamme asiasta Hollannin tietosuojaviranomaiselle (Autoriteit Persoonsgegevens). Jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta seuraa sinulle todennäköisesti haitallisia seurauksia, ilmoitamme asiasta sinulle mahdollisimman pian. Dokteronlinella on sisäinen menettelytapa tällaisten tapausten käsittelemiseksi.

Kolmansien osapuolten verkkosivut
Tämä tietosuojaseloste ei koske kolmansien osapuolten verkkosivuja, jotka on linkitetty verkkosivuumme. Emme voi taata, että kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietojasi luotettavalla tai turvallisella tavalla. Suosittelemme sinua lukemaan kyseisten verkkosivujen tietosuojaselosteet ennen sivujen käyttöä.

Evästeet
Dokteronline käyttää evästeitä verkkosivustollaan ja palveluita tarjotessaan. Eväste on pieni ja yksinkertainen tiedosto, joka tallennetaan joko tietokoneesi kiintolevylle tai selainistuntoosi. Evästekäytännöstämme voit lukea, kuinka Dokteronline käyttää evästeitä.

Google Analytics
Käytämme Google Analytics -palvelua seurataksemme, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustoamme. Olemme solmineet Googlen kanssa sopimuksen tietojemme käsittelystä. Emme ole sallineet Googlen käyttää keräämiään analyyttisiä tietoja muihin Google-palveluihin. Lisäksi anonymisoimme IP-osoitteet.

Tietosuojaselosteemme muutokset
Varaamme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Suosittelemme sinua lukemaan tämän tietosuojaselosteen säännöllisesti, niin että pysyt ajan tasalla selosteen päivityksistä.

Johtava valvoja: Hollannin tietosuojaviranomainen (Autoriteit Persoonsgegevens)
Autamme tietysti mielellämme, jos sinulla on valitettavaa henkilötietojesi käsittelyä koskien. Tietosuojalainsäädännön mukaan sinulla on myös oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle henkilötietojen käsittelystä. Koska Dokteronline suorittaa rajat ylittävää tietojenkäsittelyä, olemme nimenneet Alankomaiden tietosuojaviranomaisen (Autoriteit Persoonsgegevens) valvontaviranomaiseksi.

Tietosuojavastaava
Dokteronline on nimittänyt tietosuojavastaavan. Tietosuojavastaava on itsenäinen henkilö, joka toimii sisäisenä valvojana. Tietosuojavastaava takaa, että Dokteronline soveltaa ja noudattaa asiaankuuluvia tietosuojasäännöksiä. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme (B. Teeken) sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai soittamalla numeroon +31 88-235 3035. Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme myös, jos sinulla on kysyttävää, kommentteja tai valituksia tästä tietosuojaselosteesta.