Directly go to the content

Declarație de confidențialitate

Prezenta declarație de confidențialitate a fost modificată ultima dată la 12 decembrie 2019.

Prezenta declarație de confidențialitate descrie modul în care eMedvertise N.V., care își desfășoară activitatea sub denumirea Dokteronline, o societate cu răspundere limitată cu sediul social la Willemstad, Curaçao (Regatul Țărilor de Jos), Mahaaiweg 6 (înregistrată în Registrul Comerțului sub nr. 108686), colectează și prelucrează datele dvs. cu caracter personal (speciale).

Introducere

Datele sensibile din punctul de vedere al confidențialității sau datele cu caracter personal sunt prelucrate prin intermediul Dokteronline. Dokteronline acordă atenție deosebită modului în care sunt prelucrate datele dvs. cu caracter personal. Prin urmare, datele cu caracter personal sunt prelucrate cu grijă și păstrate în siguranță de către noi.

În pofida faptului că Dokteronline este situat în exteriorul Uniunii Europene, respectăm legislația europeană (aplicabilă) în materie de confidențialitate în momentul în care prelucrăm date cu caracter personal.

Aceasta înseamnă, printre altele, că:

  • specificăm clar scopul și temeiul în baza cărora prelucrăm date cu caracter personal în prezenta declarație de confidențialitate;
  • limităm colectarea de date cu caracter personal doar la acele date cu caracter personal necesare în scopuri legitime;
  • vă solicităm mai întâi să ne oferiți permisiunea explicită de a vă prelucra datele cu caracter personal în cazurile în care este necesar consimțământul dvs.;
  • luăm măsuri de securitate adecvate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal având aceleași pretenții și de alte entități care prelucrează date cu caracter personal la solicitarea noastră;
  • vă respectăm dreptul de a vă pune la dispoziție la solicitarea dvs. datele dvs. cu caracter personal în scopul de a le consulta și corecta, șterge sau transfera, precum și dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. cu caracter personal și dreptul de a restricționa prelucrarea acestor date.

Dokteronline este responsabil pentru prelucrarea datelor. În prezenta declarație de confidențialitate, explicăm ce date cu caracter personal colectăm și utilizăm, precum și în ce scop. Vă recomandăm să citiți cu atenție prezenta declarație.

Datele cu caracter personal și scopurile prelucrării

Colectăm și prelucrăm următoarele date:

Date furnizate de dvs.
Aceasta se referă la informațiile pe care le furnizați atunci când completați formulare de pe site-ul nostru, cms.dokteronline.com („site-ul”) sau când ne contactați prin telefon, e-mail sau prin alte modalități. De exemplu, informațiile pe care le furnizați când vă înregistrați pentru buletinul nostru informativ, când creați un cont, când plasați o comandă, când contactați Serviciul nostru de asistență clienți sau când participați la alte funcții (interactive) de pe site-ul nostru. Datele prelucrate pot include numele dvs., adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, date financiare și/sau detalii privind cardul de credit, data nașterii și genul.

Aceste date sunt folosite, printre altele, în următoarele scopuri:

  • acordarea accesului la site și la contul dvs. personal de pe site;
  • crearea unui cont, furnizarea de servicii și comunicarea cu dvs.;
  • pentru a vă informa (digital), dacă este necesar, cu privire la problemele de e-sănătate și temele aferente;
  • pentru a vă informa despre modificările aduse serviciului nostru sau serviciilor furnizate de medici și/sau farmacii;
  • pentru organizarea, gestionarea și verificarea comenzii pe care ne-ați transmis-o. dacă este necesar, pentru realizarea unei verificări a identității.

Date cu caracter personal speciale comunicate de dvs.
Aceasta se aplică informațiilor pe care le furnizați atunci când completați formulare de pe site-ul nostru sau când ne contactați prin telefon, e-mail sau prin alte modalități. Datele cu caracter personal speciale sunt transmise și atunci când completați chestionarul medical. Datele cu caracter personal speciale includ date privitoare la sănătate, istoricul medical, viață sexuală și/sau orientare sexuală.

Aceste date sunt folosite, printre altele, în următoarele scopuri:

  • pentru a le permite medicilor independenți la care avem acces să vă furnizeze o consultație online, la cerere;
  • pentru a le permite farmaciilor independente la care avem acces să vândă și să livreze anumite produse medicale la cerere.

Informații pe care le colectăm despre dvs.
Aceasta se aplică datelor pe care le colectăm despre dvs. atunci când vizitați site-ul nostru. Când este necesar, acest lucru se realizează numai după ce ați fost de acord cu aceasta, de exemplu, prin acceptarea modulelor cookie. Informațiile colectate includ date tehnice, precum adresa dvs. de IP, detaliile de autentificare, tipul și versiunea de browser, tipul și versiunea pluginului din browser, sistemul și platforma de operare, precum și informații privitoare la vizita dvs., precum paginile vizitate pe site-ul nostru (inclusiv durata, data și ora), produsele vizualizate, informații despre interacțiunea cu pagina (de ex., derulare, clic, trecerea pe deasupra cu mouse-ul) și numărul de telefon folosit pentru a apela Serviciul nostru de asistență clienți.

Aceste date sunt folosite, printre altele, în următoarele scopuri:

  • pentru gestionarea site-ului nostru și pentru activități interne, precum soluționarea problemelor, analiză de date, teste, cercetări și în scopuri statistice și de cercetare; 
  • pentru îmbunătățirea site-ului nostru, care include prezentarea conținutului site-ului în cel mai eficient mod pentru dvs. și computerul dvs.;
  • pentru a permite utilizarea funcțiilor interactive ale site-ului și/sau ale serviciilor noastre;
  • pentru a asigura securitatea site-ului nostru;
  • pentru a vă furniza informații relevante și a măsura eficiența acestora;
  • pentru a vă oferi sugestii și recomandări dvs. și altor utilizatori ai site-ului nostru cu privire la produse și servicii care v-ar putea interesa.

Informații pe care le primim din alte surse.
Aceasta se aplică informațiilor pe care le primim despre dvs. de la terți selectați (de ex., parteneri de afaceri, parteneri din domeniul serviciilor tehnice, de plată și de distribuție, rețele publicitare, furnizori de servicii de analiză, furnizori de date de căutare, furnizori de servicii de verificare a identității, agenții de informații privind creditele).

Aceste date sunt folosite, printre altele, în următoarele scopuri:
Asocierea acestor informații cu datele furnizate de dvs. și cu datele pe care le colectăm despre dvs. Aceste informații și datele combinate pot fi utilizate în scopurile menționate mai sus.

Temeiurile prelucrării datelor
Colectăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în contextul realizării și/sau al executării comenzii dvs. plasate la Dokteronline, al îndeplinirii unei obligații prevăzute prin lege (de ex., verificarea identității dvs.) și al protejării unui interes vital al dvs. și/sau a unui interes profesional legitim al nostru. Dacă temeiurile menționate anterior nu se aplică, vă vom solicita consimțământul liber și explicit pentru a vă prelucra datele. Solicităm întotdeauna permisiunea de a prelucra datele cu caracter personal speciale.

Furnizarea către terți
Furnizăm datele dvs. cu caracter personal către terți („persoane împuternicite de operator”) și societăți afiliate cu Dokteronline pentru a organiza, a dirija și a monitoriza drepturile și obligațiile, inclusiv serviciile și plățile rezultate din contractul încheiat cu dvs. Am încheiat contracte cu terții menționați mai sus, prin care ne asigurăm că prelucrarea în continuare a datelor cu caracter personal de către acești terți respectă și legislația aplicabilă în domeniul protejării vieții private. Totodată, Dokteronline comunică datele dvs. cu caracter personal către alți terți, deseori în scopuri de marketing. Procedăm astfel numai cu consimțământul dvs. explicit.

Medicii și farmaciile la care avem acces își desfășoară activitatea independent de Dokteronline și fără ca Dokteronline să fie responsabil în vreun fel de natura și/sau de calitatea serviciilor și/sau a produselor livrate. În legătură cu consultațiile online solicitate și/sau cu produsele, Dokteronline colectează datele dvs. cu caracter personal (medicale) pentru medici și/sau farmacii. Aceste date sunt plasate pe o platformă securizată aparținând Dokteronline. Angajații Dokteronline nu au acces la aceste informații medicale. Datele dvs. cu caracter personal și datele privind istoricul medicației pot fi accesate numai de acești medici și farmacii, care sunt responsabili independent de prelucrarea datelor. Am încheiat contracte cu acești medici și farmacii pentru a vă garanta drepturile la confidențialitate. Datele dvs. medicale nu vor fi divulgate terților.

Buletin informativ
Oferim un buletin informativ prin care dorim să informăm părțile interesate cu privire la e-sănătate, în sens larg, și/sau cu privire la serviciile noastre. Vă puteți abona la acest buletin informativ pe site-ul nostru. Buletinul informativ poate conține informații adresate special dvs. (de exemplu, prin „crearea de profiluri”). Fiecare buletin informativ conține un link cu ajutorul căruia vă puteți dezabona.

Mesaje privind serviciile
Prin utilizarea serviciilor noastre, adresa dvs. de e-mail este adăugată automat la o listă de persoane de contact, astfel încât să vă putem trimite mesaje privind serviciile prin e-mail, în contextul unui contract încheiat (o „comandă”) cu privire la starea unei comenzi și la modificările și incidentele privitoare la site-ul nostru sau la serviciile noastre. De asemenea, vă putem furniza informații privitoare la comenzile plasate la noi. Vă puteți dezabona de la aceste mesaje privind serviciile, folosind linkul de dezabonare inclus în fiecare astfel de mesaj.

Publicare
Nu publicăm datele dvs. (cu caracter personal).

Transferul către statele din afara UE
Dokteronline are o infrastructură tehnică mondială. Deși Dokteronline încearcă să evite acest lucru în măsura posibilului, datele dvs. (cu caracter personal) pot fi transferate către societăți aflate în afara Uniunii Europene. Cu toate acestea, Dokteronline va solicita acestor societăți să întreprindă măsurile adecvate pentru a asigura protejarea datelor dvs. cât mai bine posibil.

Verificarea identității
Pentru anumite comenzi, Dokteronline are obligația de a stabili dacă persoana care plasează comanda este într-adevăr o persoană reală. Aceasta este o cerință prevăzută prin lege. Verificarea identității se realizează o singură dată, la momentul plasării unei comenzi pentru prima dată, pentru a vi se confirma identitatea. Identitatea clienților existenți este verificată la următoarea lor comandă. Verificarea identității este realizată de către LexisNexis Risk Solutions Europe Ltd. („LexisNexis”). Datele cu caracter personal pe care le furnizați în timpul procesului de comandă sunt validate de LexisNexis și sunt utilizate pentru realizarea verificării identității. În calitate de entitate independentă cu atribuții de prelucrare, LexisNexis prelucrează datele dvs. cu caracter personal în scopul menționat mai sus, în conformitate cu Politica sa de confidențialitate. Dokteronline nu are accesa la datele și/sau la înregistrările LexisNexis și, ca atare, nu prelucrează aceste date.

Metoda de plată Klarna
Klarna este o metodă de plată. Klarna poate efectua o verificare a creditului, scop în care sunt prelucrate date cu caracter personal. Detaliile Klarna sunt: Klarna Bank AB, număr de înregistrare 556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Suedia.

Securitate

Întreprindem măsuri de securitate pentru a limita abuzul și accesul neautorizat la datele cu caracter personal. În special, întreprindem următoarele măsuri:

  • accesul la datele cu caracter personal este protejat cu ajutorul unui nume de utilizator și al unei parole;
  • datele sunt stocate după recepționare într-un sistem separat, protejat;
  • întreprindem măsuri fizice pentru protejarea accesului la sistemele în care sunt stocate datele cu caracter personal;
  • furnizorii noștri de echipamente și infrastructură (tehnice) respectă standardele ISO aplicabile, precum ISO-27002;
  • utilizăm conexiuni securizate (Secure Sockets Layer sau SSL), care protejează toate informațiile care circulă între dvs. și site-ul nostru când completați date cu caracter personal.

Perioadele de păstrare și ștergerea contului

Datele cu caracter personal descrise mai sus sunt păstrate atât timp cât contul dvs. are o stare activă. Contul dvs. – inclusiv datele cu caracter personal asociate – va fi șters de Dokteronline dacă nu v-ați autentificat în el timp de patru ani sau după patru ani de la ultima comandă plasată la Dokteronline. Cu toate acestea, anumite date cu caracter personal vor fi păstrate mai mult timp, dacă există o obligație juridică în acest sens (precum perioada de păstrare fiscală de cel puțin șapte ani în cazul datelor privitoare la plăți și cel puțin 15 ani pentru datele medicale).

Drepturile dvs.

Accesarea, corectarea și ștergerea datelor dvs.
Dacă doriți, Dokteronline vă poate oferi o prezentare a datelor dvs. cu caracter personal pe care le cunoaștem (articolul 15 din RGPD). Majoritatea acestor date pot fi consultate în contul dvs. My Dokteronline. Dacă aceste informații se dovedesc a fi incorecte sau incomplete, vom corecta sau vom completa aceste informații la solicitarea dvs. (articolul 16 din RGPD).

De asemenea, aveți dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal („dreptul de a fi uitat” – articolul 17 din RGPD). În acest caz, contul dvs. și toate datele cu caracter personal asociate, în măsura permisă prin lege, vor fi șterse permanent sau anonimizate.

Dreptul la restricționarea prelucrării
Dacă ne-ați informat că datele dvs. cu caracter personal sunt inexacte sau incomplete, puteți solicita să restricționăm prelucrarea atât timp cât vă prelucrăm solicitarea (articolul 18 din RGPD). De asemenea, ne puteți solicita să restricționăm prelucrarea datelor dvs. dacă sunteți de părere că prelucrăm datele dvs. într-un mod ilicit sau că nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal în scopul prelucrării sau dacă v-ați opus prelucrării acestora. După ce am primit solicitarea dvs. cu privire la restricționare, vom prelucra datele dvs. numai după ce am obținut permisiunea dvs. sau din motive importante (precum pentru o procedură judiciară).

Portabilitatea datelor
Aveți dreptul la portabilitatea datelor. Aceasta înseamnă că aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, într-un format utilizabil (articolul 20 din RGPD). Dokteronline vă va trimite datele în format XML.

Dreptul la opoziție
Dacă nu sunteți de acord cu o anumită prelucrare a datelor dvs., inclusiv, de exemplu, cu prelucrarea automatizată a datelor dvs. cu caracter personal („crearea de profiluri”) în scopuri de marketing direct, vă puteți opune în orice moment acestui lucru (articolul 21 din RGPD).

Dreptul de a vă retrage consimțământul exprimat anterior
Dacă ne-ați acordat permisiunea cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, vă puteți retrage acest consimțământ în orice moment [articolul 13 alineatul (2) litera (c) din RGPD]. De asemenea, vă puteți retrage consimțământul cu privire la trimiterea de mesaje de marketing sau vă puteți opune acestui lucru.

Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere
Aveți dreptul de a depune o plângere către autoritatea de supraveghere relevantă (articolul 77 din RGPD). Pentru Dokteronline, aceasta este Autoritatea pentru Protecția Datelor din Țările de Jos (Autoriteit Persoonsgegevens). Puteți depune o plângere cu privire la modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal. Desigur, puteți întotdeauna să ne comunicați nouă plângerea dvs., în primă instanță. Dacă aveți o plângere, puteți contacta responsabilul nostru cu protecția datelor.

Contact
Vă puteți exercita drepturile de mai sus și orice alte drepturi pe care le aveți în conformitate cu legile aplicabile privind viața privată, trimițând o solicitare la adresa: [email protected] Vom răspunde cât de curând posibil la solicitarea dvs. și, în orice caz, în termen de patru săptămâni.

De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a fi uitat și dreptul la portabilitatea datelor din contul My Dokteronline. 

Dacă aveți întrebări, puteți contacta responsabilul nostru cu protecția datelor, ale cărui date de contact se află la finalul acestei declarații de confidențialitate.

Raportarea incidentelor, a incidentelor de securitate și a scurgerilor de date
Dacă, în pofida măsurilor de protecție întreprinse, datele dvs. cu caracter personal fac obiectul unui incident de securitate sau suspectăm că au făcut obiectul unui astfel de incident, vom înștiința Autoritatea pentru Protecția Datelor din Țările de Jos (Autoriteit Persoonsgegevens) în această privință. Dacă încălcarea securității datelor cu caracter personal poate avea consecințe negative pentru dvs., vă vom comunica acest lucru cât mai curând posibil. Dokteronline a instituit o procedură internă pentru a face față unor astfel de incidente.

Site-uri terțe
Această declarație de confidențialitate nu se aplică site-urilor terților care sunt conectate la site-ul nostru prin intermediul linkurilor. Nu putem garanta că acești terți vor trata datele dvs. cu caracter personal într-un mod fiabil sau sigur. Vă încurajăm să citiți declarația de confidențialitate a acestor site-uri înainte de a le accesa.

Module cookie
Dokteronline utilizează module cookie pe site și în momentul în care își oferă serviciile. Modulul cookie este un fișier mic, simplu, de date, care fie este stocat pe hard diskul computerului dvs., fie în sesiunea browserului dvs. În Politica noastră privind modulele cookie, puteți citi despre utilizarea modulelor cookie de către Dokteronline.

Google Analytics
Utilizăm Google Analytics pentru a monitoriza modul în care vizitatorii utilizează site-ul nostru. Am încheiat un contract cu Google pentru a ajunge la un acord cu privire la tratarea datelor noastre. Totodată, nu am permis Google să utilizeze informațiile de analiză obținute pentru alte servicii Google. Nu în cele din urmă, vom anonimiza adresele IP.

Modificări aduse prezentei declarații de confidențialitate
Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări prezentei declarații de confidențialitate. Este recomandat să consultați periodic această declarație de confidențialitate, astfel încât să aveți cunoștință de aceste modificări.

Autoritatea de supraveghere principală: Autoritatea pentru Protecția Datelor din Țările de Jos (Autoriteit Persoonsgegevens)
Desigur, ne dorim să vă ajutăm dacă aveți plângeri cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În conformitate cu legislația privind viața privată, aveți și dreptul de a depune o plângere la autoritatea națională de reglementare în domeniul confidențialității, împotriva prelucrării datelor cu caracter personal. Întrucât Dokteronline realizează operațiuni de prelucrare a datelor la nivel transfrontalier, am desemnat autoritatea pentru protejarea vieții private din Țările de Jos drept autoritate de supraveghere principală. Aceasta este Autoritatea pentru Protecția Datelor din Țările de Jos (Autoriteit Persoonsgegevens).

Responsabilul cu protecția datelor
Dokteronline a numit un responsabil cu protecția datelor (RPD). RPD este independent și are rolul de supraveghetor la nivel intern. RPD se asigură că Dokteronline aplică și respectă reglementările relevante privind protecția datelor. Dacă aveți întrebări despre prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, contactați responsabilul nostru cu protecția datelor (dl J. Stienstra) la adresa: [email protected]helder.nl sau la numărul de telefon:+31 88-235 3035. De asemenea, puteți contacta RPD dacă aveți întrebări, comentarii sau plângeri despre prezenta declarație de confidențialitate.